Laulaja Antti Railion vaimo raivostui terveyskeskuksen päivystyksessä – Antin sairautta ei otettu tarpeeksi vakavasti

Antti Railion terveys on reistaillut.

01.01.2022

Ensin mies joutui mönkijäonnettomuuteen, sitten iski keuhkokuume.

Antin vaimo on nyt antanut laulajamiehensä Instagram-tilillä kipakkaa palautetta miehensä sairaanhoidosta.

-Sellaisia terveisiä päivystykseen eilisillan kiireiselle lääkärille, että rutiini ja kiire ei saa olla esteenä potilaan tutkimiselle ja kunnolliselle hoidolle.

Antti oli mennyt päivystykseen sairaana ja limaa ja verta yskien.

-Päivystävä lääkäri kertoi että hänen ”ei kannata” katsoa poskionteloita koska potilas kuulostaa tukkoiselta. CRP 50, lääkäri toteaa että ei tarvitse tutkia ja kysyy onko Antilla buranaa. Käskee ottaa sitä ja levätä kotona. Hän totesi että Antilla on varmaan keuhkoputkentulehdus ja lähetti kotiin, vaimo kirjoittaa.

Käynnistä jäi epävarma ja epäileväinen olo, joten sitten Anttia vietiinkin jo yksityiselle klinikalle.

-Mehiläisen lääkäri määräsi heti verikokeet, tutki poskiontelot ja teki muut perustutkimukset. Totesi selvän poskiontelotulehduksen johon määräsi antibiootin, sekä kortisonia astmaan koska käytössä olevat lääkkeet eivät olleet riittäviä. Saman lääkärin lähetteellä Antti pääsi vihdoin tänään keskussairaalaan keuhkokuviin. Antilla todettiin keuhkokuume.

Vaimo jatkaa:

-Ihan vaan rakentavana palautteena: se ei aina riitä että lääkäri katsoo potilasta ja sanoo että poskionteloita ei kannata katsoa, koska kuulee, että potilas on tukkoinen. Tai todeta tutkimatta, että kyseessä on keuhkoputkentulehdus. (…) Vallitsevassa tilanteessa olisi myös suotavaa välttää tilanteita, joissa potilas saattaa hoitamattomana joutua pahimmillaan teho-osastoa kuormittamaan!

Rouva Railio toivoo että potilasta kuunneltaisiin vastaanotolla. Hän on signeerannut päivityksensä nimimerkillä ”Äkäänen vaimo”.

 

Lisää luettavaa