Legendaarinen suomalainen naislaulaja julkaisi ensimmäisen soololevynsä 27 vuoteen – tämä kappale saa varmasti persut raivoihinsa

Liisalta uusi levy!

19.01.2024

Liisa Akimofilta ilmestyi uusi sooloalbumi. Kyseessä on Akimofin ensimmäinen soololevy 27 vuoteen. Ajatus uuden albumin tekemisestä syntyi, kun Akimof kävi soolokeikoilla esittämässä uusia kappaleitaan.

”Ihmiset tulivat kysymään, mistä he saavat kuulla näitä lauluja. Kun tarpeeksi moni näytti vilpittömästi olevan kiinnostunut uusista tuotoksistani, päätin tehdä levyn”, Akimof kertoo tiedotteessa.

Tuottajana levyllä toimii Amurista ja Rock Siltanen Groupista tunnettu Mikko ”Silli” Siltanen, Siltanen puolestaan kokosi albumin muusikot omasta vetkostostaan. Mukana ovat kitaristi Pekka Tuomi (mm. Litku Klemetti) joka myös miksasi ja masteroi kappaleet, Antti Vuorenmaa (Lyyti, Tiisu) soitti kosketinsoittimia ja Sebastian Krühn (Laura Moisio, Samanna) soittaa rumpuja ja perkussioita. Taustalauluja lauloi pääasiassa Kielo Kärkkäinen, mutta myös Niko-Pekka Ahola ja Jukka Nousiainen ovat mukana.

Levyltä löytyy niin pianoballadia, bossa novaa, jazzia, poppia kuin diskoakin. Myös sanoitukset ovat vähän erilaisia.

”Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi #Lesbohuora ei tule milloinkaan soimaan missään radiossa, mutta tietyt porukat haluavat kovasti vetää sitä karaokessa”, artisti kertoo. ”Kyseisestä kappaleesta saattaa muodostua myös jonkinlainen voimabiisi jatkuvaa huorittelua kokeville, sillä keikoilla #lesbohuora-paidat revitään käsistä.”

Keikoilla artistia nähdään keväällä. Katso keikkapaikat videon ja albumilinkin alta.

Tulevat keikat
7.2. Love is Punk, Helsinki (soolo)
24.2. Vuotalo, Helsinki (Liisa Akimof soolo ja Akimowskaja Sisters & Bro)
2.3. Torvi, Lahti (Liisa Akimof & Yökerho)
8.3. YO-talo, Tampere (soolo ja Mimmit jytää meitin)
27.3. G-Livelab, Tampere (Liisa Akimof & Yökerho)
6.4. Suisto, Hämeenlinna (Liisa Akimof & Yökerho)
11.4. Sointula, Joensuu (soolo)
12.4. Teatteriravintola Ilo, Mikkeli (soolo)
26.4. Utopia, Turku (Liisa Akimof & Yökerho)
27.4. Korjaamon vintti, Helsinki (Liisa Akimof & Yökerho)
8.5. Lutakko, Jyväskylä (Liisa Akimof & Yökerho)

Lisää luettavaa