Legendaarinen suomalaisbändi kiertueelle – muistatko tämän suunnattoman hitin?

Muistatko heidät!

05.10.2023

Aknestik suuntaa keväällä Toiset sata vuotta kaivossa -kiertueelle. Haukiputaalaisyhtye soittaa yhteensä kahdeksan keikkaa ympäri Suomen helmi-maaliskuussa 2024.

Parhaiten yhtye tunnetaan kappaleista kuten Suomirokkia, Jokapäivä, Haukipudas ja Sata vuotta kaivossa. 90-luvulla legendaariselle Poko Rekordsille seitsemän albumia levyttänyt yhtye teki aikoinaan lukuisia radiohittejä, keikkaili paljon kunnes lopetti aktiiviuransa kesällä 2002.

Aknestikin solisti Jukka Takalo kertoo kiertueesta seuraavaa:

”Aknestik on nyt paremmassa iskussa kuin koskaan 90-luvulla, jolloin kiersimme Suomea vuosittain aina uuden albumin kanssa. Soittoon on tullut voimaa ja rauhaa, ja lauluihin elettyä elämää ja patinaa. On ollut hienoa nähdä, kuinka monet lauluista ovat jääneet elämään kansakunnan laulukirjoihin ja karaokevihkoihin. Nyt voimme soittaa surutta kaikki parhaat biisit ja tavata keikoilla kaikkia mahtavia tyyppejä, joita emme ole nähneet pitkään aikaan”, ja jatkaa:

”Tulevalla kiertueella emme juhli merkkipäiviä, vaan sitä että olemme elossa ja edelleen elämämme iskussa. Juhlimme ystävyyttä, emmekä vaikka sitä, että tupla-platinaa meille tuoneen Suomirokkia-kappaleen julkaisusta on kulunut neljännesvuosisata. Tai sitä että bändin keksimisestä koulun fysiikan luokan varastossa on kulunut, uskaltaako tätä sanoakaan, ensi keväänä 40 vuotta. Eka kerran sijasta kiinnostaa kuitenkin enemmän se seuraava kerta. Se olkoon se tärkein merkkipäivä.”

Keikkapaikat videon alla. Liput kiertueelle tulevat myyntiin huomenna perjantaina 6.10. klo 12.00.

28.2. Helsinki, Tavastia
29.2. Tampere, Tullikamarin Klubi
1.3. Jyväskylä, Ilokivi
2.3. Oulu, Tullisali
8.3. Kuopio, Sawohouse Underground
9.3. Kuusankoski, Pato Areena
15.3. Hämeenlinna, Suisto
16.3. Turku, Utopia

Lisää luettavaa