Maria Veitolalla jättikasvain – esittelee nyt kylkeään: ”10 kuukautta hoitojonossa…”

Maria Veitola on kertonut kokemuksistaan kasvaimen leikkauksen jälkeen.

19.10.2021

Maria Veitola odotti 10 kuukautta hoitojonossa, että hänen kasvaimensa päästiin leikkaamaan. Nyt hän esittelee neljää sentin mittaista arpeaan. Ne puhuvat omaa kieltään.

-Vuosi sitten noiden arpien kohdalla olevista aukoista hivutettiin ulos pieninä palasina mun rintaontelosta löytynyt limutölkin kokoinen kasvain. Eläköön robottiavusteinen, ensiluokkainen kirurgia jota lopulta Meilahden sairaalassa sain, hän kiittelee.

-Kehossa olevat arvet eivät ole ainoat arvet, mitkä kokemuksesta jäi. Odotin leikkausta lähes 10 kuukautta hoitojonossa, joka venyi kohtuuttomaksi koronapotilaiden tehohoitotarpeiden johdosta. Oli karmaisevaa elää niin monta kuukautta epätietoisuudessa. En tiennyt, milloin saisin leikkaushoitoa, tai oliko jättikasvaimeni varmasti hyvänlaatuinen. Se oli yksinäinen ja traumaattinen kokemus.

Maria kertoo lukeneensa että kuormitus on edelleen sairaaloissa kovaa.

-En halua tämän postauksen alle keskustelua rokotteista tai rokotepasseista. Haluan vain lähettää lämpimät terveiset väsyneelle ja ehkä turhautuneellekin hoitohenkilökunnalle, sekä hoitojonoissa oleville potilaille. Toivottavasti saatte asiaankuuluvaa tukea tilanteisiinne.

Lisää luettavaa