Mielenosoittajat pääsevät vapaaksi keskiyöllä – Elokapina tukki lentokentän turvatarkastuksen

Poliisi vei putkaan 28 henkilöä. Heidät vapautetaan keskiyön aikaan.

07.05.2022

Poliisi kertoo vieneensä putkaan Elokapinan mielenosoittajia, jotka tukkivat Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalissa turvatarkastuksen. Poliisi osoitti mielenosoitukselle sopivamman paikan ja otti kiinni ne, jotka eivät noudattaneet poistumiskäskyä turvatarkastusalueelta.

Elokapinan mielenosoitus aiheutti haittaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään iltapäivällä kello 15–17 välisenä aikana, kertoo poliisi.

Kaiken kaikkiaan paikalla oli 40–50 mielenosoittajaa, joista noin 30 henkilöä vaikeutti matkustajien pääsyä turvatarkastukseen makaamalla lattialla porttien edustalla.

Poistumiskäskyä noudattamatta jättäneet 28 henkilöä otettiin kiinni. Jokaisen kohdalla rikosnimikkeinä ovat niskoittelu poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkominen.

Kiinniotetut kuljetettiin Helsingin ja Vantaan poliisivankiloihin. Heidät päästetään vapaaksi keskiyöllä.

Kiinniotetuista kaksi on tähän mennessä osoittautunut alaikäisiksi ja heidät on päästetty vapaaksi heti.

Poliisi kertoo, että lentoasemaa koskevien turvallisuusvaatimusten vuoksi lentoasemaa ei voi verrata mihin tahansa yleiseen paikkaan. Mielenosoitukset eivät saa aiheuttaa vaaraa tai kohtuutonta häiriötä matkustajille, sivullisille, liikenteelle tai lentoaseman toiminnalle.

Poliisi ei ollut saanut mielenosoituksesta ennakkoilmoitusta.

Poliisi sai lentoasemalla virka-apua Rajavartiolaitokselta tilanteen hoitamisessa.

Lisää luettavaa