Monet pitävät Tauski Peltosen rahapuheita höpöinä – mutta katsokaas tätä!

Marco Hakala/Rauta5

Ei välttämättä lainkaan höpöä.

Tauski Peltonen kertoi viisi päivää sitten menettäneensä 150 000 euroa koronan vuoksi.

– Olen kuuden lapsen isä, joista vielä kolme on elätettävänä. Käyn keikoilla yhden miehen kokoonpanollani ja olen menettänyt ainakin 150 000 euron ansiot. Silti mitään korvauksia en ole saanut. Tuntuu, että koronakorvauksia jaetaan niille, joilla jo muutenkin menee hyvin, Tauski Peltonen ryöpytti Iltalehdessä.

Samalla Tauski uhkasi siirtää elinkeinonsa ulkomaille. Hän oli pettynyt päättäjiin.

Tässä vaiheessa moni naurahti. Oli Peltosen puheissa vähän Lapin-lisää. Hänhän tienasi viime vuonna 14 942 euroa verotietojen mukaan. Pääomatuloja miehelle kertyi kaksi euroa. Mätkyjä Tauski sai 70 euroa.

Mutta hold your horses. Tauskin puheissa on sittenkin siemen.

Miehen hallinnoima Space Music Oy on viime vuosina ollut kovinkin nousujohteinen. Liikevaihto oli vuonna 2018 noin 45 000 euroa. Seuraavana vuonna se nousi 70 prosenttia eli 76 000 euroon. Senkin jälkeen nähtiin huima nousu. Viimeisin liikevaihto kolkutteli jo 100 000 euroa.

Nousua oli liikevaihdossa jälleen kovasti, yli 30 prosenttia. Liikevoitoksi tuli 13 prosenttia mikä on erinomainen liikevoitto.

Koska kehitys on ollut Taunon firmassa tuonkaltainen, ja miehellä riittää enenevästi kysyntää, puheet siitä, että hän olisi menettänyt koronan vuoksi 150 000 euroa ovat varmasti aivan oikeansuuntaiset.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut