Muistatko vielä tämän 70-luvun suomalaisen tv-staran? Tältä näyttää 96-vuotiaana!

Pentti Salmi oli television Urheiluruudun suosikkitoimittaja ja -juontaja.

16.05.2024

Moni muistaa tämän miehen. Hän on Pentti Salmi, legendaarinen tv:n urheilutoimittaja – siinä missä Anssi Kukkonen tai Juha Jokinenkin.

Salmi työskenteli Ylen urheilutoimituksessa vuosina 1972-1991 ja oli näkyvä kasvo Urheiluruudussa iltaisin. Hänet muistetaan myös selostajana erityisesti kori- ja jalkapallossa sekä yleisurheilussa.

Salmi on itse pelanut koripalloa Helsingin Kisa-Tovereiden joukkueessa ja valmentanutkin joukkuetta 60-luvulla viiteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

Opetusministeriö palkitsi Salmen Pro Urheilu -mitalilla vuonna 2007 ja hänelle on myönnetty Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustus.

Ja mies on edelleen pirteänä keskuudessamme.

Eräs urheilutoimittajalegenda, Tapio Suominen nimittäin, on julkaissut tapaamastaan Pentti Salmesta kuvan. Salmi on nyttemmin jo 96-vuotias, mutta käy edelleen paikan päällä seuraamassa korisfinaaleita.

Näin Tapsa kirjoittaa:

-Huima kohtaaminen korisfinaalissa, Nokialla! Pentti Salmi, 96-vee. Mies, joka otti minut aikanaan alalle, Ylelle. Valtava arvostus ja kunnioitus. Vaihdomme pari sanaa. Pena kertoi seuranneensa SM-koripalloa keväästä 1939 alkaen. Aikamoista, kirjoittaa Suominen. Kuva alla:

 

Lisää luettavaa