Muusikkoa kohtasi valtava suru – julkaisee nyt musiikkia 8-vuotiaan kummityttönsä harrastustoimintaa tukeakseen

Jaakko Manninen

Hienolla asialla.

Muun muassa Raskasta Joulua-, Northern Kings- ja Dark Sarah -yhtyeistä tuttu Erkka Korhonen kohtasi suuren surun helmikuussa, kun hänen Mike-veli menehtyi astmakohtauksen aiheuttamaan sydänpysähdykseen vain 47-vuotiaana.

Veljensä menettäneen Korhosen huoli keskittyy nyt Miken 8-vuotiaaseen Minea-tyttöön, muusikon omaan kummityttöön.

Minean äiti ei yksin vaikeassa tilanteessa pysty tarjoamaan esimerkiksi tanssitunneista tai taekwondosta kiinnostuneelle tytölle harrastusmahdollisuuksia. Koronapandemian ja peruttujen esiintymisten myötä valtaosan toimeentulostaan menettänyt Korhonen haluaa kuitenkin auttaa perhettä omalla tavallaan.

Muusikko on perustanut avoimen joukkorahoituskampanjan, jonka tuotot ohjataan Minean harrastustoimintaan. Vastineeksi tukijat saavat digitaalisen kopion kitaristi Erkka Korhosen ja laulaja Mikko Jokisen esittämästä The Wall -kappaleesta ja pääsevät katsomaan vain kampanjaa varten tehdyn musiikkivideon.

Mirko “Mike” Korhosen hautajaisissa esitetyn kappaleen levytti alunperin yhdysvaltalaisyhtye Kansas.

Syy kappalevalinnalle tulee Erkka Korhosen mukaan Mikeltä itseltään:

“Sain kuulla pian Miken poismenon jälkeen, että hänen toiveenaan oli ollut, että kyseinen kappale soitettaisiin hänen hautajaisissaan. Päätin luonnollisesti toteuttaa veljeni toiveen, ja tein asiasta henkilökohtaisemman tuottamalla hautajaisissa soitetun version itse. Se oli minulle lopulta ainoa vaihtoehto”, Erkka Korhonen kertoo.

Joukkorahoituskampanja aukesi perjantaina 28.5.2021 Mesenaattiin. Kaikille avoin kampanja löytyy täältä.