Muusikkolegendan musiikki poistettiin Spotifystä – syynä koronavirusteoriat!

Nillo Nuorta ei enää Spotifyssä ole.

27.01.2022

Alkuviikosta legendaarinen Neil Young julkaisi verkkosivuillaan avoimen kirjeen. Kirjeessään Young kertoi, että haluaa vetää musiikkinsa pois kokonaan Spotifystä. Syy oli se, että Young oli äkämystynyt eräästä podcastistä.

Nimeltä Young mainitsi Joe Roganin. Rogan nostatti kohun viime joulukuussa, kun hänellä oli vieraana Robert Malone -niminen virologi. Malonen kommenttien sanottiin jälkikäteen olleen valheellisia. Muutama viikko podcastin julkaisun jälkeen peräti 270 tutkijaa, lääkäriä ja professoria kirjoitti vetoomuksen, jossa Spotifyn toivottiin reagoivan podcastin valheellisiin väitteisiin.

Young kertoi avoimessa kirjeessään, että Spotifyn on valittava Roganin tai hänen välillä. Nyt Youngin tuotanto on poistunut Spotifyn valikoimista kahta livelevyä lukuun ottamatta, joten suoratoistojätin valinta näyttää tulleen selväksi.

Spotify maksoi vuonna 2020 100 miljoonaa dollaria siitä, että sai Joe Roganin podcastin itselleen. Ihan helpolla Spotify ei kallista tähteään pois suoratoistopalvelustaan potki.

Lisää luettavaa