Näin yksinkertaisella kikalla säästät huomaamatta paljon rahaa!

11.10.2013

Itä-Suomesta kotoisin oleva Juha kertoo nyt kaikille Comon lukijoille kikan, jolla hän säästää mukavia summia rahaa mitä erinäisimpiin käyttötarkoituksiinsa.

-Tälläkin hetkellä olen kiikuttamassa pankkiin 1200 euron summaa, Juha kehaisee.

Anna tulla, mistä on kysymys.

-Periaatteessa perinteisestä säästöpossusäästämisestä varioituna. Jokainenhan meistä muistaa tavoitesäästäneensä lapsena lippaaseen ja kiikuttaneensa sen sitten pankkiin. Niin sitä vain tuli saavutettua kaikenlaista pientä, joskus vähän suurempaakin. Nykyisin vain käteistä käsitellään vähemmän ja niinpä rahan arvon mieltäminenkin on joidenkin ihmisten kohdalla tässä ”korttirumbassa” alkanut tuottaa ikäviä yllätyksiä, Juha aloittaa.

Homma menee Juhan kohdalla näin:

-Aivan aluksi: luovu ikävästä pankkikorttimaksamisesta, ainakin vähennä sitä arkisissa tilanteissa. Nosta aina isompi summa käteistä matkaan ja sinun ei tarvitse jonotella kassoilla pikkuostosten kanssa. Itse nostan kerran viikossa isomman summan mukaan.

-Tämän jälkeen säilön aina saamani euron ja kahden euron vaihtokolikot säästöpossuun. Pyrin vielä kaiken lisäksi maksamaan seteleillä koko ajan. Vaihtokolikoita tuppaa tulemaan kivasti – ja koko ajan niitä jää huomaamatta sivuun.

Tässä kohtaa Juha esittelee ideansa cloun: Huomaamatta sivuun! Rahaa jää aivan yksinkertaisella pikku käyttäytymismetodilla koko ajan säästöön..

-Olen juuri viemässä 1200 euron lipasta pankkiin. Olisinko säästänyt kolmisen kuukautta tätä summaa. Se on tapahtunut ihan itsestään.  Nämäkin rahat olisivat menneet jonnekin ilman tätä toimenpidettä jo ajat sitten.

Juha suunnitelee tekevänsä pitkän etelänmatkan.

-Olen ostanut kotiin myös ilmalämpöpumpun ja vaikka mitä muuta. Kannattaa kokeilla, Juha intoilee.

Lisää luettavaa