Netflix-huijaus liikenteessä – varo, kyseessä on ”smishing-ansa”

Netflixillä huijataan taas.

06.12.2023

Netflixin käyttäjät ovat raportoineet joutuneensa uudenlaisen huijauksen kohteeksi.

Huijaus perustuu tekstiviesteihin, joissa mainostetaan valheellisesti Netflixin rahanpalautusta ja hyvitystä ClaimRefund-sivuston kautta.

ClaimRefund-linkki on tunnistettu huijaussivustoksi, ja kaikki siihen linkittävät tekstiviestit ovat haitallisia. Netflix korostaa, ettei se palauta rahoja tämän sivuston kautta. Viestien takana olevat huijarit käyttävät hyvityshoukutusta vain päästäkseen käsiksi kuluttajien tietoihin. Huijauksen vaarallisuutta korostaa se, että Netflix on yksi useimmin jäljitellyistä brändeistä huijauksissa​​.

Toinen yleinen huijaustyyppi väittää Netflix-tilin olevan vaarassa sulkeutua maksamattomien maksujen vuoksi. Tämän jälkeen tarjotaan linkkiä väärennetylle Netflix-sivustolle​​, kertoo suomalainen Kilpi-sovellus.

Sen mukaan huijaus on osa laajempaa smishing-ilmiötä. Smishingissä hyväuskoisia ihmisiä houkutellaan syöttämään henkilökohtaisia ja taloudellisia tietojaan haitallisille verkkosivuille.

Smishing tarkoittaa tietojenkalastelua puhelimella ja erityisesti tekstiviesteillä. Termi tulee sanoista SMS (tekstiviesti) ja phishing (tietojenkalastelu). Huijausviestit näyttävät nykyään pelottavan aidoilta, koska ne on usein tehty tekoälyllä.

 

Lisää luettavaa