Oletko sitä mieltä, että turkulaisia on jo liikaa? Tällä yksinkertaisella keinolla voit hillitä heidän sikiämistään – hyvällä asialla ollaan!

Turun Vihreät nuoret ja opiskelijat sekä Turun Demarinuoret ovat tehneet kansalaisaloitteen. Aloittessa esitetään, että Turun kaupunki tarjoaisi maksutonta ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille turkulaisnuorille.

Aloitteen ideana on, että Turun kaupunki tarjoaisi maksuttomasti sekä hormonaalista ehkäisyä, ehkäisykierukoita että kondomeja.

Aloitteen mukaan turvaseksistä huolehtiminen on tärkeää, sillä seksitartuntojen määrä on kasvussa. Alle 20-vuotiailla Turussa todettiin vuonna 2014 138 klamydiatartuntaa.

Turku tarjoaa nykyään maksuttomat e-pillerit kolmeksi kuukaudeksi ehkäisyn aloittajalle.

”Vielä vuoteen 2012 asti kaupunki tarjosi 9 kuukauden paketteja. Kondomeja on saatavilla kouluterveydenhuollosta ilmaiseksi, mutta ei siten, että niitä jaettaisiin käytettäväksi säännölliseen ehkäisyyn. Ehkäisyneuvontaa saa koulu- ja opiskelijaterveyden huollosta. Ehkäisyä tarvitsevat nuoret ohjataan nykyisellään Lasten ja nuorten poliklinikan ehkäisypoliklinikalle ja yli 18-vuotiaat ehkäisyneuvolaan”, aloitteessa sanotaan.

Aloitteen pääset allekirjoittamaan täällä.

Aiheet: