Omituista menoa Suomen suurimmalla keskustelupalstalla: Moderaattorit käyvät kuumina!

Vauva-saitilla ei moderaattoreille vittuilla. Tai ei paljon muutakaan.

02.09.2017

Tällä viikolla on uutisoitu, että Suomen yksi suurimmista ja suosituimmista keskustelupalstoista, Vauvan keskustelupalsta, lopetti toimimisensa öisin. Enää ei kello 23-07 välillä voi keskustella – mitään.

Tätä on kovasti ihmetelty, mutta ilmeisesti kysymys on häiriökäyttäytymisestä, jota ei ole kyetty öisin valvomaan.

Oma problematiikkansa tuntuu olevan myös keskustelijoiden ja moderaattoreiden välisessä vuoropuhelussa. Keskustelijat kun tuntuvat olevan sitä mieltä, että moderaattorit poistavat kokonaisia ketjuja surutta ja ilman mitään syytä.

Varsinkin jos modeja sattuu arvostelemaan, ruoska viuhuu ja ketjut häviävät.

Ei kovin fiksua ja uskottavaa keskustelupalstameininkiä.

Tänään saitilla muuan aloitti langan kysymällä täysin asiallisesti, että ”miksi moderaattorit poistavat täysin aiheellisiakin ja asiallisia ketjuja, voisivatko kiltit modet vastata, kun hän kiltisti kysyy”.

Meni noin kaksi minuuttia ja topiikki oli poistunut.

Suorastaan surkeaa toimintaa! Eipä ihme, että moni keskustelijoista on niin suivaantunut, että aikoo kerätä addressin moderaattoreiden uudelleenkoulutusta varten – ja se on tarkoitus toimittaa Vauva-palstan omistavan Sanoma-konsernin verkkoliiketoiminnasta vastaavalle.

Sitäkin on arvosteltu, että keskustelualoituksissa suositaan aiheita, joissa linkitetään talon omiin lehtiin. Mielenkiintoiset blogit tai pienmediat siivotaan ”sekunneissa” pois keskusteluista.

Como teki testin ja lisäsi tänään erään keskustelualoituksen moderaattoreihin liittyen. Se poistettiin välittömästi. Kitinä on siis vähintäänkin aiheellista.

Muistaa toki tulee se tosiasia, että mediatalojen omistamat keskustelukanavat saavat itse päättää mitä ne julkaisevat. Julkaisuvapaus menee aina tässä sananvapauden edelle. Sananvapaus tarkoittaa nimittäin sitä, että jokaisella on toki oikeus sanoa, mutta kenenkään ei tarvitse auttaa tämän sanoman välittämisessä – jokaisella on siis oikeus perustaa oma media.

Silti voisi kuvitella, että ison mediatalon herkkähipiäisyydessä päästäisiin edes jonkinlaiselle tolalle.

PS. Aiomme lisätä tästä jutusta kertovan viestin keskustelupalstalle ja laskemme, kuinka pian se poistuu. Voit lukea tuloksen alta.

Näin kävi: Käsittämätöntä!

Lisää luettavaa