Onko tämä keksintö hyvä vai surkea – alkoholin säilyttäjä!

Kaikkea ne keksivät, mutta onkohan tämä nyt vuoden surkein keksintö.

01.03.2020

Keksintösivu kertoo Albicchiere Smart -nimisestä viininsäilöntäkoneesta, joka maksaa yli 250 euroa.

Ideana on se, että ostettuasi viinipullon kaadat sen ilmatiiviiseen pussukkaan, joka asetetaan laitteen sisälle. Sitten voit annostella viiniäsi kuin termospullosta lasin kerrallaan. Ja tuo viinipullo säilyy jopa puoli vuotta täysin priimana koneen sisällä.

Digitaalinäytöstä näet kaiken mahdollisen infon: esimerkiksi lämpötilan, jota voit muuttaa. Voit myös asettaa lämpötilan ja käyttää laitetta puhelimesi sovelluksella. Näin ollen vaikkapa valkoviini on jäähdytetty kun tulet kotiin töistä.

Hienoa mutta surkeaa! Kysymys kuuluu: kenellä on tarvetta säilöä yhtä pullollista viiniä, kun se yleensä juodaan kertahuikalla. Ja jos sitä nyt jää se puoli pulloa venymään seuraavaan viikonloppuun, niin tuskin siihen kuolee. Ja jos menetys on jonkinlainen, niin se on vissiin sitten se 5-10 euroa.

Ok, jos olet todellinen viinisnobi ja ostelet viidenkympin viinejä, laite voi olla fiksu hankinta. Muutoin ei. Sen 250 euron kuolettamiseenkin kun menee vähän aikaa.

Joku voisi kysyä, että miksi ei sitten osta suoraan laatikkoviinejä, kun pitää ”säilöntäpusseilla” pelata. No, laatikkoviineissä tuskin on niitä superlaadukkaita viinejä tarjolla. Katso laitteesta kuva alapuolelta.

Lisää luettavaa