Opetusalan ammattijärjestö OAJ taipui painostuksen edessä: Aito avioliitto ry ei saa osallistua Educa-messuille

Päätös tehtiin tänään.

OAJ eli Opetusalan ammattijärjestö on ollut parin päivän ajan kovan painostuksen alla. OAJ antoi Aito avioliitto ry:lle luvan osallistui Educa-tapahtumaan 25.-26. tammikuuta.

Tästä nousi sosiaalisessa mediassa valtava kohu. Monien mielestä Aito avioliitto ry on homo- ja transfobinen järjestö.

Tänään OAJ antoi lausunnon verkkosivuillaan:

”OAJ ja Suomen Messut pohtivat poikkeuksellisen paljon Aito avioliitto ry:n osallistumista Educa-messuille jo ennen vuodenvaihdetta. Educan järjestäjät päättivät tänään perjantaina 11.1., että yhdistyksen osallistuminen perutaan.

Educa on ensisijaisesti suomalaisten opettajien ja koulutusalalla työskentelevien koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Lähtökohtaisesti messuille voivat näytteilleasettajaksi ilmoittautua lain puitteissa toimivat yritykset ja järjestöt.

Ennen Aidon avioliiton hyväksymistä näytteilleasettajaksi heidän kanssaan käytiin perusteellinen keskustelu tapahtuman luonteesta, arvoista ja osallistumisen ehdoista ja arvioitiin, että yhdistys voi osallistua, kunhan se sitoutuu näihin periaatteisiin.

”Jäseniltä, järjestön aktiiveilta ja muilta osallistujilta saamamme laajan palautteen perusteella oli selvää, että OAJ:n oli arvioitava tilanne uudestaan. Kuuntelimme, kävimme kokonaisuuden läpi ja tulimme siihen lopputulokseen, että Aito Avioliitto ry ei osallistu Educa-messuille”, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo sivuilla.

Aiheet: