Parkkipaikkojen ongelmailmiö puhkeaa taas näinä päivinä, auttaisiko tämä uhittelu?

Thomas Doerfer/Wikimedia Commons, kuvan auto ei liity juttuun

Vieraille tolppapaikoille pysäköivät aiheuttavat varsinkin talvisin kovasti päänvaivaa.

Väärinpysäköitsijöitä riittää taloyhtiöissä jatkuvasti, mutta kesäisin ongelma on vielä aavistuksen keveämpi. Talvisin parkkiruutujen omistajien pitäisi saada tolppansa käyttöön, jotta aamulla auto olisi lämmin ja sillä pääsisi töihin.

Nyt pakkasten tultua ongelma on jälleen todellinen monessa taloyhtiössä. Eräs Facebookin Naistenhuone-ryhmässä kirjoittavista naisista on raivostunut, sillä hän jätti tolpan vielä avoimeksi, jolloin nyt siinä tönöttää joku vieraspysäköitsijä, ja johtokin on laitettu tolppaan omistajan maksettavaksi.

Tässä pieni muistimerkki kaikille vieraspysäköitsijöille: tolppapaikka harvoin on vieraspaikka. Tämän pitäisi istua jo järkeen. Tolppapaikoissa lämmittävät autojaan ne, jotka todella maksavat paikoistaan – vuositasolla kustannus voi olla toista sataa euroa.

-Minun paikallani on ollut kesät talvet pysäköintiä, parhain tapaus on se, kun eräs nainen oli pysäköinyt imettämään pienokaistaan siihen. Monta kertaa olen soittanut rekisterinumerotiedusteluun ja sitten numerotiedusteluun saadakseni selvyyttä. Olen onnistunut joiltakin perimään kympin puhelinmaksuja, kun ovat tulleet paikalle. Rasittavaa, kertoo eräs keskusteluryhmälläinen.

Neuvot ovat vähissä, mutta ainakin tolppa pitäisi muistaa lukita. Poliisit ja pysäköintiviranomaiset harvoin ehtivät paikalle sakottelemaan, joten ennaltaehkäisy on tarpeen. Eräs keino voisi tietenkin mielikuvituksellisuuttaan auttaa. Muuan kertoo kirjoittaneensa tolppaansa pahvilapun ja päällystäneensä sen säänkestävällä kalvolla. Lapussa lukee:

JOS PYSÄKÖIT PAIKALLENI
LAITAN AUTOOSI RENGASLUKOT
NE TULEE AVAAMAAN VASTA POLIISI!

-Tällä kikalla olen kyllä saanut aika hyvin pysymään porukan poissa, kirjoittaja toteaa.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut