Pian joissakin kaupan tuotteissa on ELVI-merkki – joko tiedät mitä se tarkoittaa?

Se tarkoittaa hyvää. Eläinten hyvää.

17.06.2023

Suomeen on pitkän työn tuloksena saatu ensimmäinen riippumaton, kolmannen osapuolen todennukseen perustuva eläinten hyvinvoinnista kertova pakkausmerkki.

Ensimmäiset ELVI-merkityt maidot ja jugurtit ovat nyt myynneissä Lidleissä ympäri maan. Kohta myös Arla ottaa ELVI-merkkejä käyttöön.

ELVI-merkin voi saada tuote, jonka tuotannossa eläinten hyvinvointiin on kiinnitetty erityistä huomiota ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on todennettu riippumattomilla auditoinneilla.

Suomessa on jo ollut monia raaka-aineen alkuperästä viestiviä pakkausmerkintöjä, mutta eläinten hyvinvoinnista kertovaa merkkiä ei ole ollut.

ELVI-merkin saamiselle on tiukat vaatimukset. Eläinten hyvinvoinnista on pidettävä parempaa huolta kuin mitä laki vaatii. ELVI-tiloilla eläimet esimerkiksi liikkuvat vapaasti eikä niitä kytketä kiinni. Eläimet ulkoilevat ja niiden makuumukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

ELVI-tilojen puitteet tarkastetaan säännöllisesti käyttäen kansainvälistä, tieteelliseen tutkimukseen ja näyttöön perustuvaa auditointijärjestelmää.

Lisää luettavaa