Poikaystävä kysyi kiusallisen kysymyksen: Miksi 20v tyttöystävän ”se” tuoksuu pahalle – lääkäri vastasi

Kuvituskuva, ei liity juttuun.

Kyllä kysyä saa, ja kysyvälle vastataan.

Monia vaivaavat intiimit kysymykset joko itsestä tai läheisistä, mutta niihin ei uskalleta kysyä vastausta. Siksi aikoinaan keksittiin lehtien lääkäripalstat.

Nyt muuatta poikaystävää on askarruttanut tyttöystävänsä vaginan epämiellyttävä haju. Hän kysyy aiheesta hyvinvointisivuston lääkäripalstalla.

Onko se ihan normaalia että tyttöystäväni 20v vagina tuoksuu aika epämiellyttävälle. Kyllä hän ihan suihkussa käy ja silleen. En ole ilennyt ottaa tätä esiin ja puheeksi. Miten voisi sen fiksusti tehdä ja mikä on vialla?

Ja lääkäri vastaa:

Vaginan epämiellyttävän tuoksun taustalla on tavallisimmin bakteerivaginoosi, mikä tarkoittaa vaginan eli emättimen bakteerikannan häiriötä. Emättimen pH-tasapaino muuttuu kuukautiskierron mukaan, joten lievää bakteerikannan häiriötä ja bakteerivaginoosia voi naisella olla ohimenevästi pelkästään emättimen fysiologisen pH:n vaihtelun vuoksi. Muita bakteerivaginoosille altistavia tekijöitä ovat antibioottikuurit, liian vähäinen tai liian tiheät alapään pesut ja pesuissa käytettävät pesuaineet, runsaat seksuaalikontaktit, kuparikierukkaehkäisy ja tupakointi.

Mutta onko kyseessä sukupuolitauti ja miten sen voi hoitaa? Siihenkin lääkärillä on oppinsa. Voit lukea jutun kokonaan täältä.

 

Aiheet: