Poliisi äimistyi tutkatessaan Lohjalla: Potkulaudalla pääsi kahdeksaakymppiä!

Poliisi on tavoittanut sähköpotkulautailijan joka kulki yhtä nopeasti kuin auto.

08.09.2021

Länsi-Uudenmaan poliisi partioi viikko sitten Lohjalla, kun kevyenliikenteenväylällä vastaan tuli nuoren pojan kuljettama sähköpotkulauta silmin nähden kovaa vauhtia. Poliisi kertoi asiasta vasta hetki sitten julkisuuteen.

Tutka mittasi ajoneuvon nopeudeksi 67 kilometriä tunnissa, ja poliisin koeajo osoitti menopelin kulkevan sitäkin nopeammin.

Sähköpotkulautaa kuljettaneen alaikäisen nuoren lisäksi kyydissä oli toinen nuori, joka istui potkulaudan astinlaudalla. Kummallakaan heistä ei ollut suojakypärää.

Poliisi koeajoi sähköpotkulaudan ja totesi, että sillä voisi ajaa jopa 80 kilometriä tunnissa. Ajoneuvoa ei ollut rekisteröity, ja sen kuljettamiseen olisi vaadittu vähintään A1-luokan ajo-oikeus.

Kyseessä oli viritetty lauta.

Poliisi muistuttaa Lohjan tapauksen kaltaisten laitteiden aiheuttamista vaaroista. Kyseistä vauhtia ajaminen sähköpotkulaudalla muun liikenteen seassa on paitsi kiellettyä myös hengenvaarallista niin kuljettajalle itselleen kuin muille tienkäyttäjille.

Sähköpotkulaudan maksiminopeus saisi olla 25 kilometriä tunnissa, jotta sillä voisi laillisesti ajaa tiellä rekisteröimättä.

Lisää luettavaa