Poliisi alkaa kuvata Paraisten katuja – kamerat tulevat pysyvästi

Videovalvonta pysyvästi.

12.08.2022

Lounais-Suomen poliisilaitos ja Paraisten kaupunki tiivistävät turvallisuusyhteistyötään solmimalla kameravalvontasopimuksen. Kaupunkikameroilla on tarkoitus muun muassa parantaa katuturvallisuutta sekä vahvistaa kaupunkilaisten turvallisuudentunnetta.

Lounais-Suomen poliisilaitos ja Paraisten kaupunki ovat solmineet sopimuksen kameravalvonnasta. Käytännössä se tarkoittaa, että kaupunkikuvaan tulee valvontakameroita, joita poliisi pystyy hyödyntämään muun muassa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä.

Yleisille alueille tulevat valvontakamerat asennetaan tämän syksyn aikana. Ensimmäisessä vaiheessa niitä tulee muutamia, mutta jatkossa mahdollisesti lisää.

Käytännössä kameroiden tulo tarkoittaa sitä, että kun kaupungilla tapahtuu jotain, voidaan poliisin tilannekeskuksesta reaaliaikaisen videokuvan avulla seurata tilannetta ja antaa tietoja paikalle menevälle poliisipartiolle.

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisen lisäksi poliisi pystyy hyödyntämään kameroita monella tapaa.

Kameroiden avulla voidaan edistää liikenneturvallisuutta ja varmistaa liikenteen sujuvuutta, suojata omaisuutta sekä ennaltaehkäistä rikoksia ja tarvittaessa selvittää niitä.

Lisää luettavaa