Poliisi etsii keuruulaisia papukaijoja Kiukkua ja Kaikua, jotka ovat kavalluksen uhreja

Poliisi teki kotietsinnän.

26.04.2022

Mustalakkiaratti Kiukku ja valkovatsa-aratti Kaiku ovat kateissa.

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii kavallusta, jossa papukaijat Kiukku ja Kaiku oli luovutettu Ylä-Kintaudelle koeajaksi. Koeajan aikana kaikki ei kuitenkaan mennyt hyvin, joten papukaijojen oikea omistaja halusi ne palautettavaksi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Poliisi on suorittanut kotietsinnän papukaijojen löytämiseksi. Valitettavasti  papukaijat oli keretty jo luovuttaa seuraavalle henkilölle.

Kiukku ja Kaiku ovat niin kutsuttuja cites-eläimiä ja EU-lainsäädäntö sääntelee myös jäsenmaiden välistä ja niiden sisällä käytävää kauppaa. Sääntely koskee siis myös Suomen sisäistä kaupallista toimintaa. Käytännön tasolla sääntely tapahtuu Suomen ympäristökeskuksen SYKEn myöntämien lupien sekä todistusten avulla.

Cites-lainsäädännön lisäksi on noudatettava myös muuta lainsäädäntöä. Eläviä eläimiä ja eläintuotteita kuljettavien on hyvä olla perillä esimerkiksi Ruokaviraston vaatimuksista. Elävien nisäkkäiden ja lintujen tuontiin myös EU:n alueelta saatetaan vaatia Suomen riistakeskuksen, Ruokaviraston tai ELY-keskuksen tuontilupa.

Vihjeet Kiukkun ja Kaikun olinpaikasta osoitteeseen [email protected]

Lisää luettavaa