Poliisi huolestui nuorista Seinäjoella: ”Voi haitata myös ammattiin valmistumista…”

Poliisi huolestui nuorten käytöksestä päättäjäisviikonloppuna.

Seinäjoella Tanelinrannassa tapahtui päättäjäisviikonloppuna ikäviä.Satapäinen nuorisojoukko riehaantui ilmeisesti jonkinlaisen leikkimielisen joukkotappelun seurauksena siten, että poliisia kohden alettiin heitellä täysinäisiä juomatölkkejä sekä lasipulloja.

Lisäksi osa nuorista yllytti sanallisesti muita nuoria käymään poliisia vastaan. Poliisi joutui käyttämään tilanteen rauhoittamiseksi kaasua ja otti viisi nuorta kiinni. Kahta nuorista epäillään myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Vaasan Hietasaaressa poliisipartio taas oli alkoholivalvonnan yhteydessä takavarikoinut alaikäiseltä alkoholijuomia ja nuoren aggressiivisen käyttäytymisen seurauksena poliisi oli joutunut ottamaan hänet kiinni. Kiinnioton aikana ympärillä olevat nuoret olivat heitelleet alkoholijuomia ja tölkkejä poliiseja kohden yrittäen estää poliisin toiminnan.

Poliisi pitää ilmiötä huolestuttavana ja muistuttaa, että poliisin vastustaminen kaikella tapaa on rikos, josta seuraa rangaistus.

Myös yllyttäjä saattaa syyllistyä teollaan rikokseen samalla tavoin kuin varsinainen tekijäkin. Mahdollinen tuomio ja siitä tuleva merkintä saattaa joissain tapauksissa haitata esimerkiksi ammattiin hakeutumista.

Poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat nuorten kanssa alkoholin käytöstä sekä poliisin roolista sekä valvojana mutta myös turvallisuuden ylläpitäjänä.

Aiheet: