Poliisi ja verottaja ratsasivat Lapin takseja – tämä selvisi

Taksivalvonta paljasti puutteita.

18.12.2022

Lapin poliisilaitos, Traficom ja verottaja järjestivät taksiratsian Rovaniemellä.  Valvontaiskussa havaittiin puutteita tietojen ja liikenneluvan esittämisessä.

Torstaina 15.12. ja perjantaina 16.12. Rovaniemellä toteutetuissa valvontaiskuissa tarkastettiin yhteensä 99 taksia, joista yhteensä 23:ssa oli huomautettavaa.

Huomautettavissa takseissa luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot tai kuljettajan nimi eivät olleet asiakkaan nähtävillä. Puutteita ilmeni myös lupa-asiakirjojen esittämisessä.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana kaksi sakkoa ja 21 liikennevirhemaksua. Eniten seuraamuksia määrättiin siitä, että kuljettajan ja yrityksen tiedot eivät olleet asiakkaan nähtävillä.

Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu, ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Myös hintatiedot olivat asianmukaisesti matkustajan nähtävillä.

Verohallinto aikoo nostaa havaintojen perusteella sekä taksialan yrityksiä että kuljettajia tarkempaan selvittelyyn.

− Vaikka taksien tehovalvontahanke Verohallinnossa on päättynyt, kohdistamme luonnollisesti jatkossakin toimenpiteitä niihin, jotka ovat pyrkineet välttämään verovelvoitteitaan. Kehitämme valvontaa muutenkin niin, että Verohallinto saa hyviä aloitteita vaikkapa poliisilta, vaikka emme olisi kaikissa valvontatapahtumissa mukana, sanoo apulaisjohtaja Tarja Valsi Verohallinnosta.

Lisää luettavaa