Poliisi kansalaisille: Jos näet dronen, niin…

Jos kansalainen näkee dronen epäilyttävillä alueilla, poliisi suosittaa olemaan yhteydessä virkavaltaan.

23.10.2022

Poliisin tietoon on tullut viime viikkojen aikana miehittämättömiin ilma-aluksiin (drooni, drone) liittyviä havaintoja, joista osa on tapahtunut niin sanottujen kriittisten infrastruktuurikohteiden lähistöillä.

Tällaisia kohteita ovat muun muassa energia- ja vesihuoltoon, tieto- ja viestiliikenteeseen ja liikenneverkostoihin liittyvät kohteet.

Poliisin tiedossa ei ole sellaisia tapahtumia, jotka olisi varmuudella voitu todentaa esimerkiksi vieraan valtion vaikuttamiseksi.

Pääosin droonilennätykset ovat poliisin mukaan asianmukaisia ja laillisia eikä läheskään kaikista droonihavainnoista tarvitse olla huolissaan. Esimerkiksi poliisi ja muut toimijat suorittavat päivittäin lukuisia virka- tai työtehtäviin liittyvä lentoja.

Kansalaisia pyydetään kuitenkin ilmoittamaan hätäkeskukseen (112)  sellaisista akuuteista droonihavainnoista, jotka tehdään kriittisten infrastruktuurin läheisyydessä, lentokieltoalueilla tai muutoin epäilyttävissä olosuhteissa, tai lentotoiminta muutoin herättää epäilyksiä.

 

Lisää luettavaa