Poliisi kertoo Kajaanissa kierrelleistä naisista

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen.

30.12.2022

Poliisi kertoo, että joulun aikaan kaksi naista kierteli Kajaanin Huuhkajanvaarassa sijaitsevissa asunnoissa ja anasti niistä omaisuutta. Poliisi muistuttaa ihmisiä lukitsemaan kotinsa ovet, kun nämä poistuvat muualle.

Tiistaina 27. joulukuuta puoli kahden aikaan päivällä Kajaanin Huuhkajanvaaran alueelta tavattiin noin 35-vuotias nainen, jonka epäillään kierrelleen asunnoissa ja anastaneen niistä omaisuutta ainakin Rinkkatien alueella. Alustavassa puhuttelussa nainen on kertonut poliisille käyneensä ainakin kahdessa Rinkkatien talossa, joissa ovet ovat olleet avoinna eikä asukkaita ole ollut sisällä. Lisäksi on tiedossa, että nainen on pyytänyt päästä käymään WC:ssä, jos asukkaat ovat olleet paikalla.

Poliisi on saanut selville, että näihin tapahtumiin liittyy myös toinen, noin 40-vuotias nainen. Yhdessä naiset kävivät 25. joulukuuta 2022 ainakin Huuhkajanvaarassa Askeltiellä sijaitsevissa asunnoissa ja anastivat niistä omaisuutta. Poliisin tiedossa on vastaavia tapahtumia myös Askeltieltä 18. ja 22. joulukuuta 2022, Purolantieltä 21. joulukuuta 2022 ja Rekitieltä 22. joulukuuta 2022.

Kaikille näille tapauksille on yhteistä se, että nainen tai kaksi naista on jollakin verukkeella pyytänyt päästä sisään asuntoon. Naisen tai naisten poistuttua asunnosta asukkaat ovat havainneet, että asunnosta on viety lompakko ja mahdollisesti lääkkeitä. Molemmat naiset ovat poliisin hallussa.

Poliisi kehottaa ainakin Huuhkajanvaaran alueen asukkaita tarkistamaan, onko heidän asunnoissaan mahdollisesti käyty ja ilmoittamaan havainnoistaan Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 0295 416 194. Lisäksi poliisi muistuttaa asukkaita lukitsemaan asunnon ovet sieltä poistuessaan ja suhtautumaan varauksella tuntemattomien henkilöiden pyrkimykseen päästä asuntoon sisälle.

Lisää luettavaa