Poliisi tutkii Porvoon koulun välikohtausta – tämä tiedetään nyt

Itä-Uudenmaan poliisi on käynnistänyt esitutkinnan eilen 22.1.2024 porvoolaisen koulun pihalla tapahtuneesta välikohtauksesta.

23.01.2024

Porvoossa Peippolantiellä sijaitsevalla Strömborgska skolanilla tapahtui eilen puolilta päivin välikohtaus, jossa kahta oppilasta ammuttiin välitunnilla kuula-aseella kasvoihin. Alustavan tiedon mukaan kumpikaan oppilaista ei saanut sairaanhoitoa vaativia vammoja. Tapahtunutta tutkitaan kolmena pahoinpitelynä ja ainakin yhtenä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Tapauksessa on tällä hetkellä kaksi epäiltyä, mutta poliisin tietojen mukaan tekoihin on käytetty vain yhtä muovikuula-asetta. Kaikki asianosaiset pyritään kuulustelemaan lähiviikkoina. Tapauksen tutkinnassa tehdään yhteistyötä koulun ja lastensuojeluviranomaisten kanssa, poliisi kertoo.

Poliisi on takavarikoinut tekovälineenä käytetyn muovikuula-aseen ja tekee sille teknisiä tutkimuksia. Jotkut muovikuula-aseet vastaavat teholtaan tavanomaista ilma-asetta ja niihin on saatavilla erilaisia kuulia. Tehokkaalla muovikuula-aseella ammutut kuulat voivat läpäistä ihon ja muita kudoksia. Alustavan selvityksen mukaan tässä tapauksessa ei ole ollut kyse erityisen tehokkaasta muovikuula-aseesta.

Poliisi korostaa, että on silti syytä huomioida, että heikkotehoisellakin muovikuula-aseella ammuttu kuula voi esimerkiksi silmään osuessaan aiheuttaa vakavia vammoja. Muovikuula-aseet eivät ole leluja ja aikuisten on syytä valvoa niiden turvallista ja ohjeiden mukaista käsittelyä.

Oikeaa asetta muistuttavat muovikuula-aseet voivat myös aiheuttaa vakavia vaaratilanteita ja väärinkäsityksiä, mikäli niitä pidetään hallussa yleisellä paikalla.

Poliisi pyytää tapauksen silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan sekä mahdollisesta kuvamateriaalista poliisin osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Poliisilla ei ole tapauksesta tällä hetkellä muuta tiedotettavaa.

 

Lisää luettavaa