Poliisi varoittaa huomisesta – 80-luvulla kukaan ei tajunnut koko hommaa!

Huomenna on penkkarit, penkinpainajaiset. Kun Comon toimittaja vietti nuoruuttaan 80-luvulla, kenellekään ei olisi tullut mieleen moinen varoitus tai suorastaan kieltäminen. Nimittäin…

Monin paikoin on tänäkin vuonna Suomessa kielletty penkkariautoista karamellien heittäminen.

Parina viime vuonna ilmiö on laajentunut ympäri maan. Joillakin paikkakunnilla karkkien heitto on kuorma-autoista sallittu vain kun ne ovat pysähtyneenä.

Hämeen poliisi linjaa tiedotteessaan, että karkkeja saa heitellä, mutta makeriaisia saa viskoa vain siten että ne päätyvät riittävän kauas ajoradasta eikä kerääjien turvallisuus vaarannu.

-Makeisten heittäminen muodostaa ajojen suurimman riskin. Paikalle saapuva yleisö ja etenkin sen pienimmät jäsenet ovat vaarassa jäädä kuorma-auton alle rynnätessään kadulle heitettyjen karkkien perään. Poliisi valvoo penkkaritapahtuman kuljetuksia ja tarvittaessa keskeyttää vaarallisen tai säädösten vastaisen tapahtuman, Hämeen poliisi muistuttaa.

Jos 80-luvulla olisi joku tullut sanomaan, että karkkien heittely kielletään siksi etteivät lapset osaa varoa lähestyviä autoja, varoittelijoita olisi saatettu pitää tyhminä. Tänä päivänä on toisin. Meistä pidetään huolta. Liikaakin? Sitä voimme kukin aina miettiä.

Aiheet: