Poliisi varoittaa salolaisia hämäristä kaupantekotilanteista – lisää uhreja

Lisää huijattuja.

07.06.2023

Poliisi tiedotti huhtikuussa kahdesta Salossa tapahtuneesta kaupankäyntitilanteesta, jossa nuoret joutuivat rikoksen uhreiksi. Tapaukset ovat pääpiirteittäin selvinneet. Poliisi kuitenkin uskoo, että vastaavia tapauksia on mahdollisesti lisää.

– Poliisin saamien tietojen mukaan on olemassa viitteitä siitä, että vastaavia tapauksia olisi tapahtunut alueella enemmänkin. Asianomistajat eivät vain ole tehneet niistä ilmoituksia poliisille, arvelee poliisi.

Kyse on sähkötupakkakaupoista. Ensin poliisille kuitenkin kerrottiin, että nuoret olisivat olleet tekemässä kauppaa mopon osista.

Poliisi tavoitti osan epäillyistä tekijöistä noin kaksi viikkoa tapahtumien jälkeen.

Yksi epäillyistä tekijöistä on parikymppinen ja kaksi muuta alle 18-vuotiaita. Yksi epäillyistä on edelleen tavoittamatta.

Lounais-Suomen poliisin tietoon on kuluvan vuoden aikana tullut erityisesti Turun seudulla useita sähkötupakan kaupantekoon liittyviä tapauksia, joissa nuoria on huijattu ja uhkailtu, myös pahoinpidelty tai ryöstetty.

– Vakavampien ongelmien estämiseksi nuorten tulisi uskaltaa kertoa rehellisesti uhkaavista tilanteista ainakin vanhemmilleen ja sitä kautta myös poliisille, jotta tilanteeseen voitaisiin puuttua nopeasti ja oikeilla keinoilla, poliisi neuvoo.

Lisää luettavaa