Poliisilta meni hermo selitysten kuuntelemiseen – avoin tilitys oudosta ilmiöstä

Länsi-Uudenmaan poliisi on julkaissut todella avoimen tilityksen.

08.09.2018

Poliisi Länsi-Uudeltamaalta kertoo julkisessa tiedotteessaan olevansa väsynyt kaahailuselityksiin. Niitä ovat esimerkiksi:

”Mä menetän mun duunin, jos mä saan ajokieltoa”

”Mulla menee elämä pilalle”

”Mä en pysty kuljettamaan äitiä hoitoon”

”Meiltä on 5 km lähimmälle bussipysäkille”

”Eiks teillä oo parempaa tekemistä”

-Nämä edellä mainitut asiat ovat varmasti tiedossa jo ennen kaahailua. Kumpi ehtii mennä ensin, hermot vai henki? Poliisilta hermot näitä juttuja kuunnellessa, poliisi kirjoittaa.

Kuskilta, matkustajilta ja viattomilta tiellä liikkujilta voi mennä pahimmassa tapauksessa henki.

-Silloin jää poliisilta tosin nämä kootut selitykset kuulematta, poliisi sivaltaa.

Värikkäässä tiedotteessa poliisi miettii autojen kehittyneen, mutta ihmiset eivät ole sen sijaan kehittyneet. Erikoinen ja outo ilmiö nostaa myös päätään:

-Kyseessä ei aina ole se niin sanottu poliisin vakioasiakas, joka on lukuisia kertoja ja vuosikausia ajanut ilman korttia törkeitä ylinopeuksia ja rattijuopumuksia muun rikollisen toiminnan ohella. Ei. Nyt ajetaan kahdeksankympin nopeusrajoitusalueella tuplat ja sen päälle vielä poliisia pakoon, mutta ratissa onkin ”perusjantteri”, joka ei ole poliisin vanha tuttu.

-Tämän kesän pohjat suhteellisesti laskettuna mitattiin viime viikon lauantaina Kirkkonummella, jossa 40 km/h nopeusrajoitusalueella kuljettaja ajoi peräti 132 km/h eli 3,3 kertaa sallitun verran.

Poliisi miettii, että mikä mättää. Itsetuhoisuudesta ei ole kyse. Onko usko ajotaitoihin kuitenkin lähtenyt lapasesta tai eletäänkö tässä jossain virtuaalitodellisuudessa? Ovatko muut liikkujat unohtuneet.

 

Lisää luettavaa