Rantasalmella pysähdyttiin auttamaan – autettava ryösti!

Järkyttävä tapahtumaketju.

26.12.2023

Tapaninpäivän vastaisena yönä hätäkeskukseen tuli ilmoitus Rantasalmelta. Rantasalmi on Suomen kunta, joka sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa, Varkauden ja Savonlinnan puolivälissä.

Ilmoittaja kertoi olleensa liikkeellä toisen henkilön kanssa, kun he olivat havainneet ulosajetun auton Haapaniementiellä. Auton luona oli ollut mies ja nainen, kertoo poliisi.

Kun auttajat olivat pysäyttäneet oman autonsa, he olivat huomanneet, että ojaan karauttaneet olivat humalassa.

Yhtäkkiä ulosajetun auton luona ollut mies oli kaivanut puukon esille ja uhannut auttajaa ja tämän seurassa ollutta toista henkilöä puukolla. Auttaja ja hänen seurassaan ollut henkilö olivat paenneet paikalta juosten, jolloin puukolla uhannut mies ja tämän seurassa ollut nainen olivat anastaneet auttajan käyttämän auton ja paenneet paikalta.

Paikalle saapui useita poliisipartioita. Hetken kuluttua naisen ja miehen anastama auto löytyi sekin lähistöltä metsäautotieltä lumipenkkaan ajettuna. Auton ulosajopaikalta lähti metsään kahdet tuoreet kengänjäljet.

Mikkelistä paikalle saapunut koirapartio jäljitti ulosajopaikalta paenneet ja tavoitti jonkin matkan päästä miehen ja naisen, jotka otettiin kiinni muun muassa törkeään ryöstöön epäiltyinä.

Edit. Korjattu 27.12.2023 valitettava otsikkovirhe, eli autettava ryösti, ei auttaja, kuten jutussa aluksi kerrottiin.

Lisää luettavaa