Ravintoloitsija paljastaa hämmentävän totuuden nuorista ravintola-asiakkaista: ”Vähintään puolet ellei enemmän”

Länsisuomalaisen ravintolan omistaja uskoutui Comolle erikoisesta ilmiöstä.

-Jotain meidän elämässämme pitää olla väärällä tolalla. Onko se sitten prosessoitu, liikajalostettu ruoka vai mikä, mutta olen tehnyt hämmentävän huomion, yrittäjä toteaa.

Hän pyörittää pientä ravintolaa, jossa järjestetään myös tilausjuhlia. Näin ollen siis ruokatarjoilua.

Kun asiakkaina on vanhempia ihmisiä, ruoka-aine-allergioita ei ole.

-Ei juurikaan mitään yliherkkyyksiä. Voi olla neljänkymmenen keski-ikäisen tai seniorin ryhmä. Kaikki uppoaa, ehkä yhdellä on keliakia.

Mutta sitten tullaan nuoriin asiakkaisiin.

-Minulla oli tässä yksi päivä 20 hengen nuorisoryhmä, iältään olivat 15-20-vuotiaita. Hämmentäväähän se on, mutta 15:lla heistä oli ruokarajoitteita ja jopa vakavia allergioita, jotka vaativat pieneltä keittiöltämme erityishuolellisia toimenpiteitä prosessin joka vaiheessa, myös tarjoilussa. Esimerkiksi ruokailuvälineet eivät saa koskettaa toisiaan.

Ravintoloitsija toteaa, että oma lukunsa ovat henkilöt, jotka noudattavat erityisruokavaliota.

-Siellä on vegaania ja siellä on sitä ja tätä. Nämä on syytä opetella, että voi tarjota jokaiselle aatteen mukaista ruokaa.

Summa summarum kuuluu: vanhemmat syövät mitä vain suurella halulla, nuorilla on rajoitteita tai he asettavat niitä ruoalle aivan itse.

Aiheet: