Ravintoloitsija Suomesta: Poken palkkaaminen oli yrittäjäelämäni paras teko!

Kuvituskuva

Länsisuomalainen ravintoloitsija toteaa Comolle, että ravintoloiden pitäisi kokoon katsomatta palkata portieeri.

Länsi-Suomessa iltapainotteista ravitsemusliikettä pitävä ravintoloitsija toteaa Comon haastattelussa, että portsarin palkkaaminen on ollut hänen yrittäjätaipaleensa paras teko.

-En tajua itseäni, kun kuvittelin säästäväni rahaa siten, että meillä ei ole pokea. Mikään ei vaatisi sellaista pitämään, kun mennään kiinni kahdelta yöllä, ravintolan pitäjä toteaa.

-Poken palkkakustannukset tulevat kuitenkin todella edullisiksi, kun ajattelee kokonaisuutta. Kun hänelle maksetaan viisi tuntia palkkaa illasta sivukuluineen, se tietenkin maksaa, mutta on tullut loppuviimeksi todella kannattavaksi.

-Enää minun ei tarvitse jankata asiakkaalle asioita, vaan voin siirtyä myymään seuraavalle. Poke hoitaa hankalan asiakkaan. Myös neuvottelut uloslähtemisestä eivät enää ole minun asiani. Joskus jonkun hankalan asiakkaan kanssa minulta meni puoli tuntia selvittelyaikaa – kaikki se on tiskiltä ja myynnistä pois, yrittäjä toteaa.

Kaiken lisäksi portsarin läsnäolo on rauhoittanut asiakaskuntaa siinä määrin, että ongelmia on entistä vähemmän.

-Kukaan kantiksista ei edes yritä enää sisään hullun kännissä. Porukka käyttäytyy entistä fiksummin ja kunnioittavammin, koska tietää, että poke on olemassa. Tämä on sitä preventiota, ennaltaehkäisyä.

Loppuviimeksi poke tulee viisaaksi sijoitukseksi sitenkin, että hän tiskaa ja blokkaa astioita pöydistä.

-En tiedä miten pärjäsin ennen ilman pokea. Suosittelen kaikille ravintoloille, pienillekin. Sijoitukseensa nähden korvaamaton, sanoo yrittäjä.

Como haastatteli ravintoloitsijaa teemalla alkoholilain uudistus. Aiheen käsittely jatkuu myöhemmin tällä sivustolla.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut