Riina-Maija Palander: Raha on tiukassa, mutta yrittäminen on elämäntapa

Upea Riinis syvällisenä.

31.08.2022

Riina-Maija Palander remontoi ja sisustaa koteja Espanjassa. Hän on toiminut myös vuosikaudet yrittäjänä Viron-kartanossaan. Nyt hän on avautunut raha-asioistaan somessa.

-Oon välillä nauranut sitä et mun elämäntapa on yrittäminen. Teen kaikenlaista duunia sata lasissa kunnes oon niin loppu etten jaksa enää ees syödä. (…) Yrittäjä yrittää hankkia elantonsa yrittämällä, ja vaikka se raha on usein tiukassa ja epävakaa, on yrittäminen ainakin minulle todellakin tapa elää. Ihan samoin kuin vuodet kotiäitinä olivat, mutta siitä hommasta ei kiitosta heru eikä latin latia kilahda pankkiin. Se jos mikä on “living on the edge”. Mietinkin silloin kumpi on mun titteli; kotiäiti vai työtön, koska sama asia. Hienompaa tietty olla kotiäiti kuin työtön, koska kyllä siinä työtä oli. Toki silloinkin pyöritin yksin hevostallia ja remontoin useita kohteita sekä aloitin majatalon pyörityksen kaksosten ollessa alle kaksivuotiaita, nainen kirjoittaa tajunnanvirtana.

Riinis pohdiskelee, että ehkä yrittäjyys tulee verenperintönä. Hänen isoäitinsä oli yrittäjä.

-Mummini pyöritti Savukoskella yksin kahvilaa ja majataloa, ja lapsia oli helmoissa 12. Mun työmäärä vaikuttaa häneen verrattuna vaatimattomalta, vaikka tänä päivänä neljä lasta koetaan jo saavutuksena sinällään.

Riinis toteaa unelmoivansa helpommasta elämästä, mutta niillä korteilla pelataan mitä käsissä on.

-Niin kauan kuin on terveyttä tehdä töitä on kaikki paremmin kuin hyvin. Koska yrittäjä yrittää ja yrittäminen motivoi yrittämään vielä enemmän. Tietty muualla kuin Suomessa, Riinis lohkaisee.

Lisää luettavaa