Röyhkä pohtii, miten voi olla mielenkiintoinen vielä 30 vuoden jälkeen

29.01.2013

Yksi suomen äänekkäimmistä Facebook-rokkareista, Kauko Röyhkä, antautuu pohtimaan naamakirjassaan, miten artisti voi olla mielenkiintoinen vielä yli 30-vuotisen uransa jälkeenkin.

Mies tunnustaa pohtivansa asiaa usein.

-Artisti voi esittää vanhaa repertuaariaan tyylikkäästi, kuten Grace Jones ja Roxy Music, jotka olen myös nähnyt livenä. Suomen kaltaisessa pienessä maassa se juttu kuluu nopeasti. Tai voi yrittää epätoivoisesti kehittää jotain uutta, joka vanhojen fanien mielestä ei koskaan ole yhtä hyvää kuin vanha kama, mutta saattaa innostaa nuorempia. Itse olen kokeillut vähän kaikkea, Kauko summaa.

-Rikun ja Rättö & Lehtisalon kanssa olen tehnyt jotakin uutta, Nartun kanssa vedimme vanhoja biisejä niin hyvin kuin osasimme, soolokeikkani ovat olleet täysin uusi konsepti. Lisäksi olen esiintynyt klassisen orkesterin ja jazzbändin solistina ja aloittanut Facebook-sivun pitämisen. Ja kirjallinen puoli on oma lukunsa, Kauko pohdiskelee.

Moniulotteisuus ja sekatyöläisyys, siinäpä ne taitavat olla salaisuudet, jotka ovat pitäneet miehen pinnalla. Ja se Facebook-aktivoituminenkin oli hyvä veto. Rokkarilla on melkoinen tykkääjäjoukko, enemmän kuin vaikkapa Yö-yhtyeellä!

Lisää luettavaa