Ruotsalaisyhtye julkaisi Suomessakin hullaannuttaneen levyn 30 vuotta sitten – yllätys tulossa!

Tämä on ostettava!

Ruotsalainen Roxette-bändi juhlii tänä vuonna kolmannen albuminsa Joyriden 30-vuotisjuhlaa.

Albumi seurasi vuonna 1989 bändin spektaakkelimaista globaalia menestystä Look Sharp!-sinkun jälkeen. Sinkut The Look, Listen To Your Heart ja It Must Have Been Love nostivat aikanaan Roxette-duo Marie Fredrikssonin ja Per Gesslen maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

Joyride oli albumi, jonka oli määrä sementoida Roxette globaaliksi hittibändiksi ja näin myös kävi. Toukokuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1991 albumin nimikkokappale kipusi Billboard Hot 100 -listan kärkisijalle rikkoen ennätyksen ensimmäisenä skandinaavisena artistina tai ryhmänä, joka on yltänyt samaan. Tämä edesauttoi myös Joyride-albumin myyntiä, joka kohosi yli 11 miljoonaan.

Tänä syksynä Joyriden 30-vuotisjulkaisupäivän kunniaksi albumista julkaistaan 26. marraskuuta erikoisversio vinyyli – ja CD-bokseina, jotka sisältävät alkuperäisen albumin lisäksi ennenjulkaisematonta materiaalia, joka täydentää kuvaa tuosta uniikista ajasta pop-musiikin historiassa. Erikoispainoksen ohessa tuleva kuvitettu kirja kertoo tarinan albumista.

Marie Fredriksson menehtyi vuonna 2019 aivokasvaimen jälkioireisiin.

Aiheet: