Sampo Kaulanen kertoo huumaavasta juomarituaalistaan: ”Mullistavat tulokset”

Sampo Kaulanen palasi Kolumbiasta. Hän kävi juomassa ayahuaschaa jo toistamiseen.

 

04.11.2023

Ayahuascha on psykoaktiivista kasvisuutejuomaa, johon liittyy Amazonin alkuperäiskansojen traditioita. Ihminen joutuu juomaa juotuaan tilaan, jossa hän näkee näkyjä ja voi oksentaa. Kiistellyn juoman on sanottu auttavan addiktioihin, kuten alkoholismiin, ja parantavan jopa masennusta.

Suomessa ayahuaschasta ei tiedetty suuren yleisön keskuudessa mitään ennen kuin liikemies Sampo Kaulanen kävi nauttimassa ainetta Kolumbiassa. Nyt hän teki sen toistamiseen.

-Palasin juuri Kolumbiasta matkalta, joka oli minulle erittäin antoisa. Olen kokenut ayahuascha-hoitojen voiman nyt kahden vuoden ajan, ja tulokset ovat olleet yksinkertaisesti mullistavia. Minulle se on tarjonnut mielenrauhaa, auttanut pääsemään eroon addiktioista ja vahvistanut mentaalista hyvinvointiani. Tämä tuhansia vuosia vanha perinne on auttanut monia kulttuureja ja nykyaikainen tutkimus on alkanut tunnistaa sen potentiaalin, Sampo kuvaa somekirjoituksessaan.

Sen hän on huomannut, että kaikki uusi aiheuttaa ennakkoluuloja ja pelkoja.

-Monet ihmiset reagoivat tuntemattomaan suojautuen, kritisoiden tai jopa haukkuen. Tämä ei ole vain ayahuaschan ympärillä, vaan laajempi ilmiö. (…) Ehkä meidän pitäisi kysyä itseltämme, miksi reagoimme negatiivisesti uusiin ajatuksiin tai kokemuksiin. Onko kyynisyys ja katkeruus todella suoja meitä uhkaavilta asioilta, vai estääkö se meitä näkemästä maailmaa avoimin silmin? Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta olisi ihanaa, jos voisimme keskustella asioista rakentavasti, kunnioittavasti ja avoimesti, Sampo tuumii.

Lisää luettavaa