Sankaripoliisi Heidi Foxell puhkesi sairaalassa lohduttomaan itkuun

Nyt on toisin.

15.09.2023

Hyvinkään ammuskelussa vakavasti vuonna 2012 loukkaantunut poliisi Heidi Foxell on kertonut someseuraajilleen traumastaan, joka kummitteli hänen mielessään vielä tähän vuoteen asti. Hän taustoittaa viettäneensä yhtäjaksoisesti yli 1000 yötä sairaalassa.

Tämä ei ole ollut helppo rasti. Yhteensä yli kolme kokonaista vuotta sairaspedissä. Se on jättänyt, ymmärrettävästi, traumat.

Trauma on näihin päiviin saakka nostanut päätään. Hiljattain Heidi kertoo huomanneensa ison muutoksen itsessään.

-Kun olin ravitsemusta hoitavan laskimokatetrin vaihdossa, operaatio siirtyi päivällä, ei vanha paniikki iskenytkään päälle. Tiesin, että yksi päivä ei minun maailmaani kaada ja pystyin käsittelemään pettymyksen heti. Olin sinut sen asian kanssa.

Heidi sanoo tulleensa hyvin kauas siitä miten ennen reagoi pettymyksiin.

-Tunnen olevani vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. Olen alkanut uskoa, että asiat voivatkin mennä hyvin vaikka välillä tulee mutkia matkaan. Viime vuodet ja kaikki aiemmat vastoinkäymiset ovat kehittäneet minulle mielettömän resilienssin, ja nyt se kantaa hedelmää, Heidi tuumii.

Heidi kertoo seuraajilleen muiston. Pari vuotta sitten hän oli jälleen erään operaation jälkeen pääsemässä kotiin, ja Heidin selästä alkoi valua selkäydinnestettä epiduraalihaavasta. Tämä tapahtui siinä vaiheessa kun hän oli jo pukemassa omia vaatteitaan päälle.

-Lääkäri kutsuttiin paikalle ja hän sanoi etten mitenkään voi lähteä kotiin, vaan tilannetta pitää vielä seurata. Puhkesin itkemään enkä mitenkään saanut itseäni koottua. Jouduin pyytämään rauhoittavaa, että sain itseni lopettamaan itkemisen. Olin aivan murtunut vaikka kyse oli luultavasti yhdestä lisäyöstä, ja ymmärsin etten ikinä olisin voinut lähteä kotiin niin että selästä valuu selkäydinnestettä.

 

Lisää luettavaa