Sankaripoliisi Heidi Foxell teholle – leikattu muutaman päivän sisään 4:sti

Surullista.

31.01.2024

Hyvinkään ammuskelussa 12 vuotta sitten haavoittunut Heidi Foxell on kohdannut jälleen vakavia vastoinkäymisiä elämässään.

35-vuotias Heidi on ollut jo viikkotolkulla tehohoidossa sairaalassa. Asiasta kertoo hänen puolisonsa omassa somessaan.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Heidin piti mennä munasarjakystan leikkaukseen. Heidi itse kertoi asiasta tammikuun seitsemäntenä.

-Kuten aiemmin jo kirjoittelin olen itse toivonut, että leikkaus tehdään. Tilanne herättää kuitenkin ristiriitaisia tunteita, kuten ahdistusta ja pelkoa, koska leikkaus on vaikea suorittaa ja toipuminen tulee olemaan pitkä, Heidi kertoi tuolloin.

Eikä tilanne ole ollutkaan toden totta helppo. Puoliso kertoo, että Heidiä ehdittiin leikata kolmeen otteeseen viiden päivän sisään. Aiemmin elämässään Heidi on joutunut käymään läpi reippaasti yli 50 leikkausoperaatiota.

– (Pari viikkoa sitten) suunniteltiin vielä hänen siirtoaan teholta normaalille osastolle ja kaikki näytti hyvältä. (Sitten aamusta) mun puhelin soi jälleen kerran ja Heidiä kärrättiin taas kohti leikkaussalia komplikaatioiden takia. Neljättä kertaa. Tajusin, että nyt mennään tunti ja vuorokausi kerrallaan ja toivotaan parasta, puoliso avautuu somessa.

– Heidillä on ollut todella rankkaa sairaalassa, ja meitä läheisiä musertaa seurata vierestä kaikki se kipu ja tuska mitä hän käy läpi.

– Nyt tehon käytäviä on kävelty kolmisen viikkoa päivittäin edes takaisin. Teholle ei noin vain marssita, vaan sinne mennään luvan kanssa sokkeloista ja valvottua reittiä. Kun menin katsomaan Heidiä ensimmäiset viikot, aloin aina vähän täristä matkalla. Se ei ollut kylmyyttä, vaan kroppaan iski jännitys siitä mitä olisi vastassa. Joskus Heidin vointi oli paljon huonompi kuin olin luullut ja välillä menin teholle nimenomaan juttelemaan kirurgien kanssa ja kysymään niitä kaikista vaikeimpia kysymyksiä. Mitä seuraavaksi, mitä on realistista odottaa ja mikä on pahin skenaario. Usein itkin, jos en matkalla teholle niin sieltä palatessa.

Onneksi tilanne on jo parempaan päin, puoliso kertoo.

– Nyt tilanne on stabiilimpi ja toiveikkaampi. Heidi ei silti voi vielä hyvin ja tehohoito jatkuu ainakin hetken. Jatkuvasti läsnä oleva pelko on alkanut helpottaa enkä ole enää selviytymismoodissa, ja se tarkoittaa että viimeisen yli kuukauden jatkunut jännitys alkaa purkautua väsymyksenä, puoliso-Noora kirjoittaa.

Lisää luettavaa