Sielun Veljet julkaisee rakastetun levynsä uudelleen – mukana aivan mieletön yllätys!

Mieletöntä!

18.03.2022

Ismo Alangon tähdittämä Sielun Veljet julkaisee Hei soturit -albuminsa uudelleen miksattuna. Lisäksi mukaan tulee bonuskappaleita.

Siekkareiden kakkoslevy julkaistiin vuonna 1984. Nyt Jukka Orma on yhdessä E-Studion Jyri Riikosen kanssa läpikäynyt tuon session moniraitanauhat sekä miksannut ja osin jälkituottanutkin levyn uudestaan.

”Bändin juttu oli keikat, live-esiintyminen, kaiken toiminnan ainutkertaisuus, tässä ja nyt. Ennen T.T. Oksalan tuottamaa L’Amourha-albumia levyntekoon ei panostettu lainkaan. Bändi ei ymmärtänyt, mikä on liven ja studion ero. Ei osattu studiohommia. Live ruletti. Julkaistuilla albumeilla tämä asenne kuuluu selvimmin Hei soturit -levyllä. Studiossa ei annettu äänittäjille paljoa mahdollisuuksia – tuottajista puhumattakaan. Kamat pystyyn ja menoks. Lopputuloksena huomattavasti yksioikoisempaa ja ohuempaa äänikuvaa kuin keikkojen anarkistisesti vellova rytmiorgia Vinski Viholaisen maagisten alavalojen ryydittämänä. Asiantilahan vaati korjausta”, tiedote kertoo.

Mukana levyllä on kaksi aiemmin julkaisematonta kappaletta. Toinen näistä on versio Topi Kärjen ja Repe Helismaan Kulkurin iltatähti -biisistä. Tämä jäi aikoinaan Veljien ohjelmistoon vuoden 1982 Iskelmätaivas-produktiosta, joka edelsi Sielun Veljien syntymistä.

Sielun Veljet -albumi Hei soturit 2022 julkaistaan 6. päivä toukokuuta. Levyltä voit kuulla siis vaikka alta löytyvän kappaleen uudelleen tehtynä versiona, ou jee!

YouTube video

Lisää luettavaa