Spede-elokuva valmistuu ensi vuonna – siinä on yllättävä näkökulma, ja moni voikin pettyä

Ei se ole mikään elämäkertaleffa Pertistä.

19.03.2022

Spede ”Pertti” Pasanen kuoli yli 20 vuotta sitten ja nyt hänestä tulee elokuva valkokankaille. Tämä tapahtuu ensi vuonna.

Pasasen ympärillä kuohuu edelleen, ja vielä tänäkin päivänä. Kaikki sai alkunsa Lenita Airiston uutuusteoksesta, jossa väitettiin Speden yrittäneen raiskata Lenitan. Myös muut julkisuudesta tutut naiset ovat astuneet esiin kertomaan Speden tekosista.

Spede-elokuvaa odottavat pettyvät siihen, ettei se ole elämäkerta tyypillisimmillään.

Elokuva ei kahlaa läpi Pertti Pasasen tarinaa syntymästä kuolemaan perinteisten elämäkertojen tapaan, vaan tarkastelee Speden ja kumppaneiden innovatiivisinta vaihetta elokuvan tekemisen kautta 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolelle.

Elokuvan sisällössä huomioidaan toki Pertti Pasaseen liittyvästä viimeaikaisesta kohusta esiin nousseet asiat ja tapahtumat.

Elokuvan ohjaa Aleksi Delikouras ja käsikirjoittaa Antti Heikkinen. Elokuvan päähenkilöt ja esimerkiksi Speden esittäjä (toivottavasti Riku Nieminen)  julkistetaan kesällä. Kuvaukset alkavat syksyllä. Spede Pasanen menehtyi 71-vuotiaana 7.9.2001.

Lisää luettavaa