Suomalainen 26-vuotias BB-voittaja sai syövän – levinnyt!

Big Brother -voittaja Jasmiina kertoi asiasta Nikotellen-podcastissa.

29.03.2024

Suomen Big Brotherin voittaja vuosimallia 2021 Jasmiina Yildiz kertoo Nikotellen-podcastissa sairastuneensa kohdunkaulan syöpään.

Hän kertoo saaneensa sokkidiagnoosin kuukausi sitten.

Erityisen ikäväksi asian tekee se, että syöpä on ehtinyt levitä. Se on Jasmiinan mukaan lähettänyt pesäkkeitä imusolmukkeisiin, jotka sijaitsevat reidessä.

Jasmiina haluaa puhua asiasta julkisuudesta, jotta naiset kävisivät ahkerasti tutkimuksissa ja toisaalta myös siksi, että terveydenhuollon kriisiin herättäisiin. Kohdunkaulan syövän seulontaan kutsutaan 30–65-vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Osassa hyvinvointialueita kutsutaan seulontaan myös 25-vuotiaat naiset. Seulonnat eivät ole varsinkaan nuorten naisten erityisessä suosiossa.

Jasmiina alkoi tuntea alkuvuodesta ikäviä kipuja ja hän haki hoitoa, mutta kertoi sen muodostuneen varsin hankalaksi. Apua ei tuntunut hevillä löytyvän.

– Kivut vain lisääntyivät, ja rupesin menemään tosi huonoon kuntoon. Jouduin jäämään sairauslomalle ja sitten monien tutkimuksien tuloksena löytyi ikävä kyllä syöpä, nainen kertoo Seiskassa.

Hän toteaa, että joutui suorastaan taistelemaan että nuori nainen otettiin alavatsakipujensa kanssa vakavasti.

– Se kasvain on tosi iso ja siitähän ne kaikki oireet johtuivat, nainen toteaa lehdessä.

– Olen kyllä saanut taistella saadakseni hoitoa. Paljon oma-aloitteisuutta, pitkäjänteisyyttä ja yhteydenottoja eri paikkoihin, että pääsin tutkimuksiin.

Nyt edessä ovat hoidot.

 

 

Lisää luettavaa