Suomalainen tv-juontaja sai soiton lääkäriltä: Sinulla on syöpä!

Siitä alkoi kausi, joka käänsi Marja Kihlströmin sisuskalut sekaisin.

01.01.2024

Parisuhde- ja deittiohjelmista tuttu erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström kertoo viime vuoden olleen yllättävä ja rankempi kuin hän osasi odottaa.

-Se alleviivasi, miten arvokas elämä on. Minä kun luulin olevani kuolematon ja sitten katsoin silmiin omaa kuolemanpelkoani. Yhtenä kauniina kevätpäivänä lääkäri sanoi puhelimessa: sinulla on syöpä. Poistetusta luomesta löytyi melanooma.

Kihlström avaa kokemuksiaan Instagram-yhteisöpalvelussa.

Hän kertoo veitsen leikanneen kaksi ajanjaksoa. Mikään ei ollut enää kuin ennen -vaikka kaikki näytti samalta.

-Sisuskaluni kääntyivät ympäri ja mieli joutui koetukselle. Tunsin olevani hetkittäin todella yksin. Käännyin vain läheisimpien ihmisteni puoleen, se oli valtava apu. Samoin terapeuttini. Tajusin, ettei minulla ollut voimia eikä halua puhua julkisesti syövästäni. Silloin. Tarvitsin itselleni aikaa, aikaa käsitellä kokemustani, Kihlström kirjoittaa.

Melanooma saatiin Marjan onneksi hoidettua.

-Olen saanut hyvää hoitoa ja melanooma löytyi varhaisessa vaiheessa. Eka kontrolli on jo tammikuussa.

Vuodesta jäi kuitenkin syvimmin mieleen, syöpääkin enemmän, rakkaus ja rakkaimmat.

-Se oli tärkeintä, arvokkainta ja kauneinta, mitä löysin elämästäni. Ja vaikka syöpä on perseestä kaikilla mittareilla, se työnsi minua ihmisenä vieläkin lisää kohti rehellisyyttä. Koska se miten näen elämäni, miten koen sen, mitä teen elämälläni, on ennen kaikkea minusta itsestäni kiinni.

Lisää luettavaa