Suomalaislaulaja muistelee kirjassaan: ”V-tun ma-net!”

Ex-tangokunkun Aki Samulin elämäkerta kirjoittaa rasismista.

18.08.2022
Akista ilmestyi hiljattain Tomi Lindblomin kirjoittama Oman elämänsä kuningas -niminen kirja (Visual Media)
Kirjan kansikuva, Aki Samuli - oman elämänsä kuningas

Takavuosien tangokuningas Aki Samulista julkaistiin hiljattain elämäkertakirja. Hän on kuvannut siinä myös kohtaamaansa rasismi-ilmiötä. Akilla on paljon romaniystäviä.

-”V-tun mannet.” Mä muistan ku voitin Tangot ja Nastolan torilla oli suurtapahtuma mun kunniaksi. Näin lavalta lapsuudenystäviäni vanhempineen syrjässä kaukana ja ihmettelin että miks ne ei tuu moikkaa mua. Huusin ite mikkiin että anteeks te siellä, olettekos noin ylpistyneitä että ei jutulle tulla? Aki kirjoittaa Facebookissa.

-Selvis että he ajatteli että MÄ en kehtaa olla ja jutella heidän kanssa koska oon nyt julkisuudessa… että mitä muut ajattelee siitä että mä tunnenki mustalaisia…. Huoh! (…) Ikinä en ole ajatellu et kenen kaa mä voin olla ja kenenkä en. Tajusin torilla miten mua yritettiin ”suojella” paskalta mut minä poika otinki ihan spiikkiin osaksi nämä SUOMALAISET ystäväni ja annoin heille lempeyttä. Se oli oikein heille… en ymmärrä miksi heit hävetti. Kaikki oletukset ja myytit ja niiden viljelijät pitäs vaa istuttaa kirkon penkkii ja huispata koivuniemenherralla, Aki facettaa.

Lisää luettavaa