Suomalaismissi julkaisi pysäyttävät kuvat itsestään: ”En ole koskaan aiemmin tehnyt tätä…”

Rehellistä puhetta syömishäiriöiden maailmasta.

06.04.2022

Miss Suomi -kisasta tuttu Katariina Juselius toteaa Instagram-postauksessaan, ettei ole koskaan aiemmin näyttänyt tai julkaissut kuvia, jotka nyt julkaisi.

-Ensimmäinen kuva punaisissa bikineissä on otettu viime kesänä, kun minulla oli elämäni upein kesä! Olin erittäin onnellinen ja terve (ja ruskettunut), hän aloittaa.

-Kaksi seuraavaa kuvaa ovat surullisempia. Minulla oli erittäin paha syömishäiriö, kun olin 17-vuotias ja olin aloittamassa malliuraani. Muistan ajatelleeni, että olin niin lihava noissa otoksissa, vaikka näet vain ihon ja luut.

Juselius sanoo painaneensa noin 20 kiloa vähemmän kuin nyt.

-Minulla oli aina kylmä, mikään ei inspiroinut minua, ja tämä kaikki vaikutti ihmissuhteisiini ja kouluun. En voinut mennä minnekään, koska olin ahdistunut siitä, että en pystynyt hallitsemaan syömistäni.

Anoreksian jälkeen iski ahmimishäiriö eli bulimia.

-Ajattelin vain ruokaa ja liikuntaa. Aloin toipua pari vuotta sitten, koska halusin nauttia elämästä ja olla hyvä roolimalli tuleville lapsilleni. Toivon todella, että minulla on tulevaisuudessa perhe, ja olen myös hieman peloissani, jos olisinkin pilannut hedelmällisyyteni. Minun pitäisi olla kunnossa, mutta eihän sitä tiedä.

Juselius toteaa sanovansa aina, että on 98-prosenttisesti toipunut.

-Jos stressaan, saatan alkaa syödä vähemmän vahingossa. Myös itseni hemmottelu karkeilla tai leivonnaisilla tuntuu oudolta.

Katso kuvasarja painamalla nuolia:

Lisää luettavaa