Suomalaisnainen ei suostunut istumaan Finnairin lennolla pakkopalautettavan henkilön vuoksi: poliisi kantoi naisen väkisin pois – video

Nainen esti lennon lähdön.

Suomalaisnainen ei suostunut istumaan alas Finnairin lennolla tunti sitten kun huomasi, että lentokoneessa oli kotimaahansa pakkopalautettava henkilö.

Nainen julkaisi tapahtumista julkisen videon Facebookissa.

Tapahtumaketjusta nainen kertoi seuraavaa:

”Useampi poliisi vei minut koneesta ja maija kuljetti pois. Tämä, koska kapteeni ei suostunut pyyntööni olla nousemasta ilmaan palautettavan kanssa. Palautettava oli takarivissä. useamman poliisin todella tiukasti pitelemänä ja vaikersi, pää painettuna penkin alle. Useampi ihminen kyseli tilanteesta ja joku huusi minua lopettamaan, koska hänellä on jatkolento. Lentokapteeni ei suostunut pyyntööni vaan kutsui poliisit viemään minut pois, koska en totellut henkilökunnan ohjeita istua. En tiedä mihin tätä ihmistä ollaan viemässä ja mitä hänelle nyt tapahtuu. Mutta tässä tilanteessa en kokenut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää auttaa. Siinä en onnistunut.

Toivon kuitenkin että useampi ihminen jatkossa nousisi ylös vastaavassa tilanteessa ja toivon että useampi lentokapteeni ja -yhtiö vastaavissa tilanteissa valitsisi toisin. Suomen palautuspolitiikka ei ole tällä hetkellä kestävällä pohjalla: kokeneet juristit ovat jo pitkään viestineet, että turvapaikkamenettelyssä on vakavia puutteita, oikeusapu on romutettu ja suojelun saamisen kynnystä nostettu, Suomi palauttaa ihmisiä esimerkiksi Afganistaniin johon ei ihmisoikeusjärjestöjen mukaan pitäisi lähtökohtaisesti lähettää ketään. Nämä ovat niitä aikamme isoja ihmisoikeuskysymyksiä, joita koen että minulla on velvollisuus nostaa, sillä ketään ei pidä lähettää hengenvaaraan.”

Näet videon alta.

Aiheet: