Suomalaispari harrasti keskikaupungilla suuseksiä, nuoret kuvasivat kaiken – mies lähti perään!

Netissä liikkuu video, joka voi olla jonkun mielestä hauska, mutta se on myös rikollinen.

Aivan aluksi haluamme kertoa, että emme linkitä eilen nettiin lisättyyn suuseksin harrastamisvideoon. Sen sijaan kerromme asiasta ilmiötasolla.

Mitä on tapahtunut?

Nuoret bongasivat videolta päätellen aivan kaupungin keskustan alueella suuseksiä harrastavan vanhemman pariskunnan, miehen ja naisen. Nainen istui julkisella kaupungin levähdyspenkillä. Nuoret kuvasivat intiimin hetken aivan lähietäisyydeltä, tullen kameran kanssa viereen.

Kun vanhempi mies, jolla oli puvuntakki, tämän huomasi, hän pisti elimensä nopeasti housuntaskuun ja lähti – yllättävän ripeästi – ajamaan kuvaavia nuoria takaa. Nuoret ilmeisesti hivenen yllättyivät, miten nopeasti mies juoksi.

-Perkele! Mamikset! mies huusi ja juoksi poikien perässä. Pojat kuvasivat tilannetta koko ajan.

Mies ja myös nainen ovat tunnistettavissa videolta.

Nyt tullaan jutun clouhun.

Kieltämättä he toimivat julkisella paikalla. Kuvaaminen on siis käytännössä aina julkisella paikalla sallittua. Nyt kuitenkin pitää muistaa, että vaikka kuvaaminen olisikin sallittua niin julkaiseminen ei aina ole. Tässä on kysymyksessä yksityiset henkilöt ja heidän yllättämisensä hyvin arkaluontoisessa asiassa. Tämä siis halventaa heitä ja saattaa heidän yksityiselämäänsä naurunalaiseksi.

Kuvata siis julkisella paikalla saa, mutta julkaista välttämättä ei saa. Tässä kohtaa ei olisi saanut julkaista.

Nyt video leviää netissä ja kun mies tekee asiasta rikosilmoituksen, niin videon kuvaaja/lataaja ovat ongelmissa. Muistakaamme vielä kuuluisaa ”risumiehen” tapausta. Vaikka risumies käyttäytyi tökerösti, hän oli yksityinen henkilö ja hänen häpäisemisestään tuli tuhansien korvaukset, sakot ja oikeuskulut.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut