Suomalaisprofessorin kiroiluntäyteisestä hallituksen lyttäämisestä nettihitti – avasi taas suunsa!

01.10.2016

Talousproffa Alf Rehn sadatteli kirosanojen ryydittämänä hallituksen suuntaan ministerien opintotukileikkauksia arvostellen. Como kirjoitti asiasta tänään. Jutusta on tullut todella suosittu ja jaettu, ja myös Rehnin omaa somepäivitystä on jo jaettu alun 9 000 kertaa.

Rehn jatkaa tykitystään ja nauraa visiolle, jossa nuoret vain odottavat että vanhemmat kuolevat – jotta he voisivat periä heidät veronkevennysmallin kera.

-Tiedän olevani vain liiketaloustieteen professori, enkä täten edes sen ”oikean” taloustieteen sellainen, mutta tämä ei mahdu kaaliin: Jos yhteiskunnassa on kaksi ryhmää, jotka aidosti tuottavat pitkäjänteistä arvoa, se lienee ne, jotka opiskelee ja ne jotka väsäävät tulevia veronmaksajia. Molemmat ovat verrattaen halpoja (opiskelijat, jotka saavat ehkä vähiten kaikista samalla kun he rakentavat Suomen tulevaisuutta, ovat ehkä kustannustehokkain ryhmä Suomessa), molemmat elintärkeitä, ja juuri he ovat niitä joilta leikataan eniten, Rehn tuskailee ja jatkaa:

-Siis mitvit? Leikataan pikkurahoista, koska ei muutakaan keksitty, samalla kun suurille perinnöille (tuo suvun sisäinen soisaaliapu) luodaan veronkevennys? Onko tarkoitus siis luoda insentiivi sille että ei luo, ei kehity, ei tee, vaan lähinnä odottaa että vanhemmat kuolevat? Onpa visionääristä, Rehn pähkäilee.

Lisää luettavaa