Suomen surkein kuski -ohjelmasta tuttu sai Ladan – mutta se Lada onkin sairaus!

Suomen surkein kuski -ohjelmasta tuttu Natta on sairastunut harvinaisempaan Lada-sairauteen.

22.07.2022

Suomen surkein kuski -ohjelmassa viihdyttänyt Natta on saanut Ladan. Niin irvokasta kuin se tässä yhteydessä onkin, niin Lada ei ole auto vaan sairaus. Asiasta kertoo hyvinvointisivusto.

Moni tietää ykkös- ja kakkostyypin diabeteksen ja sen, että ykkönen tulee jo nuorena ja kakkonen usein elämäntapojen aiheuttamana vanhempana. Lada-diabetes on jotain tältä väliltä.

-Ihmiset, älkää tyytykö terveyskeskuslääkärin hätiköityihin diagnooseihin. Luottakaa intuitioonne, jos tuntuu, että kaikki ei ole ok. Vaatikaa tutkimuksia ja kunnon hoitoa! Natta kehottaa.

-En halunnut uskoa, että mulla olisi tyypin 2 diabetes, kun olen hoikka, minulla on hyvät kolesteroliarvot ja terveelliset elämäntavat sekä olen nuori. Kuitenkin verensokerikokeet osoittivat, että jotain on vialla. Olin todella hämmentynyt saamastani diabetesdiagnoosista. Lopulta vaadin itse enemmän testejä ja selvitystä siitä mikä minua vaivaa. Vihdoin sainkin oikean diagnoosin. Se on Latent autoimmune diabetes in adults eli LADA, Natta kertoo.

Hoidon tavoitteet verensokerin, verenpaineen ja veren rasva-arvojen suhteen ovat samat kuin yleensä diabeteksessa, hyvinvointisivusto kirjoittaa.

Natan kuva: MTV

Lisää luettavaa