Supersuosittu suomalaiskoomikko masentui ja hakeutui hoitoon – elämä alkaa hiljalleen voittaa

Muun muassa Toosa-TV:stä tunnettu koomikko ja drag-tähti NikoLa eli Niko-Pekka Mäkinen on avautunut mielenterveysongelmistaan.

07.05.2022

NikoLa eli Niko-Pekka Mäkinen kirjoittaa mielenterveydestä avoimessa tilityksessään Instagram-tilillään.

-Mä olin vuoden vaihteessa tilanteessa, jossa merkityksellisyys oli kadonnut elämästä. Arjesta oli tullut mustavalkoista ja värit hävinneet. Se oli aika ahdistava paikka ja hyvin nopeesti sille löyty diagnoosi; uupumus, NikoLa aloittaa.

Hän sanoo jääneensä huilimaan ja hän hakeutui hoitoon. Mies kertoo olevansa äärimmäisen kiitollinen siitä kuinka äkkiä sai apua. Julkinen terveydenhuolto toimi.

-Pian selvisi, että uupumuksen lisäksi olen myös masentunut. Masentava diagnoosi. Minä, joka aina oon vaan porskuttanut eteenpäin ajatellen pöyhkeästi, että ”ei mulla oo aikaa olla masentunut.”

Mäkinen aloitti lääkityksen, joka tuntui aluksi kuulemma aivan hirveältä. Hän kiittää lääketiedettä. Serotoniinitasot ovat alkaneet kuntoutua.

Työasiat ovat kokeneet myös muutoksen.

-Pääsin radiotöiden jälkeen levättyäni tekemään luokanopettajan sijaisuutta. Meillä on ollut merkityksellinen kevät mun luokkalaisten kanssa. Ollaan tultu jo niin tutuiksi, että just ennen lakkoa vikana päivänä aloin taas spontaanisti laulamaan jostain sanasta jotain laulua niin yks mun oppilas tokas silleen sydämellisesti, että ”Niko…Eiiii.” Samoin isommat oppilaat toivotti enkun tunnilta lähtiessään ”hyvää lakkoa ope”.

Mäkinen toteaa lasten ja opettajan töiden tuoneen elämään suuresti merkityksellisyyttä, joka on ollut kadoksissa.

-Saan pian lähetteen terapiaan, ja viime psykiatrisen sairaanhoitajan käynnillä mun hoitaja taas kovisteli mua ja sanoi et pitäiskö vähän taas himmailla, kun mopo meinaa alkaa keulimaan.

Mäkinen haluaa muistuttaa kaikkia opettajan työn tärkeydestä.

-Lisää liksaa hoitajille, opettajille ja kaikille kasvatusalan osaajille!

 

YouTube video

Lisää luettavaa