Suvi Pitkänen yrityksensä konkurssituomion jälkeen – tilitys

Suvi Pitkäsen realityä on seurattu netissä

Suvi Pitkäsen vuonna 2014 perustama SB Beauty & Productions Oy asetettiin konkurssiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkuviikosta. Nyt tilittää Suvi.

Oikeuden mukaan yrityksen verovelka oli alkujaan 25 685 euroa ja oikeudenkäynnin aikaan 18 793 euroa. Sitä siis lyhennettiin. Tämä ei riittänyt verottajalle, joka haki firmaa konkurssiin.

Suvi Pitkänen on syyttänyt asioiden menemisestä tähän pisteeseen kirjanpitotoimistoaan ja hän on harkinnut rikosilmoitusta, koska ei ole väitteidensä mukaan tavoittanut sen vastuuhenkilöitä.

Nyt Suvi on purkanut pienyrittäjyystuskaansa somessa:

-Viimeiset pari päivää on olleet aikamoista tunteiden vuoristorataa. Olen todella pohtinut pienyrittäjänä toimimisen kannattavuutta tässä maassa, jonka byrokratia suosii valtion tukea nauttivia suuryrityksiä ja jossa pk-yrittäjät eivät oikeastaan merkitse yhtään mitään, Suvi toteaa.

Hän kertoo tehneensä firmansa eteen kaikkensa. Hän sai sen nostettua pahoista ongelmista voittoa tekeväksi ja velkojaan reippaasti lyhentäväksi yritykseksi.

-Se ei riittänyt koska asun maassa joka ”kannustaa yrittäjyyteen” mutta joka toimii täysin päinvastoin. Pieni yrittäjä on valtakoneiston rattaissa yksi pieni mitäänsanomaton reppana, joka ennemmin ”tapetaan” kun annetaan mahdollisuus suorittaa velvollisuutensa ja vaikeuksien jälkeen nousta.

-Ei ihme ettei tässä maassa näe enempää mitään menetystarinoita, valtion rattaat huolehtivat, ettei suomalaisten kannata yrittäjinä edetä tässä maassa, nainen suomii.

Hän toteaa, että aiheen olisi syytä olla enemmän tapetilla.

Elämä kuitenkin Suvilla jatkuu.

Aiheet: